Mit kell még tennem, hogy sikeres legyen a repcém?

Mit kell még tennem, hogy sikeres legyen a repcém?

Az ide év már nem tartogat sok növényvédelmi munkát a gazdáknak, viszont a repce életében egy igen fontos feladatot még mindenképpen el kell végeznünk. Ez a fontos feladat egy triazol hatóanyaggal történő permetezés a regulátorozás.

Ezt a permetezést akkor kell, elvégezünk optimálisan, ha a táblán a repcék 6-10 leveles állapotban van. Ilyenkor tulajdonképpen védekezünk a repce gombás betegségei ellen illetve a gyökérnyak vastagodását fogjuk stimulálni. Emiatt egészségesebb és ellenállóbb lesz a növényünk, tehát növelni fogjuk a télállóságát.

Amire viszont még oda kell figyelnünk azok a kártevők jelenléte.

Sajnos ebben az időszakban is sok kártevő megtámadhatja a kis növényeinket. A rágások/sérülések hatására a növényünk kevésbé lesz ellenálló. Emiatt a gombalőszer megvásárlása előtt érdemes végig járni a szántókat és megnézni vannak e rajta kártételek esetlegesen kártevők. Kiket is találhatunk: Elsősorban 3 kártevő csoportra kell fokuszálnunk, egyik a képen is látható Pieridea lepkefélék hernyójára, repcedarazsak álhernyójára illetve földibolhák kártételére. Ha találkozunk e kártevők valamelyikével is tömegesen, akkor a regulátor mellé be kell tennünk egy rovarölő partnert is.

Ha ebben az időszakban körültekintően cselekszünk, akkor megalapozhatjuk a következő évi sikeres termésünket.

You Might Also Like: