A jövő megérkezett!

A jövő megérkezett!

Az idei évi újdonságom a drónos növényvédelmi feltérképezés. És ehhez a munkafolyamathoz megérkezett az új „játékszerem”.

Mit is lehet végrehajtani ezzel az új eszközzel:

A drón lényege, hogy egy különleges kamerával van felszerelve, ami képes felvételt készíteni a táblán levő növénykultúráról. Ezen a képen nyomon lehet követni a növényzet állapotát. Ezáltal egy nagyobb táblán is lokalizálni tudom a sérült legyengült növényeket.

Egy nagyobb táblánál, 20-25 hektár felett, a tábla átjárása során a terület körülbelül 10-20% áról tudunk képet alkotni. Ezzel a géppel viszont az egész tábláról fogunk képet kapni. Ez különösen hasznos olyan kártevők detektálásában, amik foltszerűen támadják meg a kultúránkat (vetésfehérítők, levél tetvek, arankafélék,.pocok, stb). Ezen felül gyorsan tábla szinten tudjuk ellenőrizni a téli kifagyás mértékét (repce), és gyorsan kikalkulálható, hogy érdemes e fenntartani a kultúrát vagy az újra vetés mellett kell döntenünk. A biomassza ellenőrzésével képet tudunk alkotni a várható termésátlagról. Aratás előtt egy nagyobb meg tudjuk vizsgálni, hogy szükséges lesz e lombtalanító permetezésre.

Miért is kellet egy ilyen fejlesztés a professzionális növényvédelemhez.

Az idejében és pontos helyen észlelt probléma lényegesen olcsóbban kezelhető. Tehát egy feltérképezés után nem lesz feltétlenül szükséges az egész tábla növényvédelme, csak a károsított területet kell kezelni. Ezzel hihetetlen mennyiségű növényvédőszert lehet megtakarítani.

A növénykultúra feltérképezése után képet tudunk alkotni arról, hogy mely területek tápanyagban szegényebbek. Így a tápanyagutánpótlásnál külön ki tudunk térni ezen területekre ezáltal a jövőben egységesebb lesz a növénykultúránk tehát fokozhatjuk az átlagtermésünket.

Tehát láthatjuk, hogy számos új lehetőség nyílik meg ezen készülék használatával.

Hamarosan jelentkezem már „akció” közbeni bejegyzéssel.

You Might Also Like: