Drón, avagy miket is tud!

Már korábban írtam arról, hogy miket is tud a kis gép, de most egykét saját felvételen szeretném megmutatni nektek, hogy miről is van szó valójában.

Tehát két táblán fogom bemutatni, hogy miket lehet gyorsan kiszűrni a felvételekből

Az első képen a dron módosított kamera felvételét lehet látni.

A második kép már egy izgalmasabb algoritmus alkalmazásával készült elemzés. Itt a növényzet klorofil tartalmát lehet megtekinteni. A zöld szín a tökéletesen egészséges növényzet a piros szín a sérült, hiányos tápelemű lomblevél.

A harmadik kép a növények stresszhelyzetét mutatja meg. Tehát, hogy hol van stresszes állapotban a kultúránk. A képeket tekintve láthatjuk, hogy a lenti csücsökben van stresszhelyzetben a növényzet. Helyszíni ellenőrzés során felderítettük, hogy a szűk hely miatt az őszi gyomírtás nem volt megfelelő ez által azon a területen versenyhelyzetbe került a gabona. Az elemzés során kiderült, hogy az egész terület 5,8 hektár a stresszes terület pedig 0,38 hektár, a tábla többi részén nincsen gyomosodás, így gyomírtást nem alkalmazunk.

A következő három kép közül az első kép a növényzet stresszhelyzetét mutatja meg. A középső képen a talaj és a növényzet kölcsönhatását lehet megfigyelni. A harmadik algoritmus mutatja meg a domborzatot. A három kép összemosásával láthatjuk, hogy a táblában a belvíz okoz problémát. egészen pontosan a tábla 10%-a belvíznyomásos, ahol számítani kell a termés csökkenésével, a belvizes területek felén viszont olyan mértékű a probléma, hogy ott teljes kiesésre kell számolni.

Ez most csak két példa, hogy milyen dolgokat lehetet megfigyelni ezzel a készülékkel és programmal.

Még jelentkezem: Morvanövénydoki

You Might Also Like: